I juni gick rapporterades det att Skanska sålt en kontorsfastighet som ska byggas i Karlstad. Det sades att Vacse var köparen och i slutet av förra veckan bekräftades dessa uppgifter.

Vasce berättar att de utökar sitt bestånd inom samhällsfastigheter, vilket ligger i linje med deras strategi att förvärva objekt med stabila hyresgäster och långa kontrakt. I detta fall blir det inga mindre än MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, som tillträder som hyresgäster under senvåren 2018.

VD för Vacse, Fredrik Linderborg, är förväntansfull, “Vi ser fram emot en lång och nära relation med MSB där vi får möjlighet att tillsammans skapa ett modernt kontor med högt ställda krav på både miljö, kvalité och funktion”.

Skanska är likaså nöjda. När Henrik Olsson, affärsutvecklingschef på Skanska talar om affären benämner han Vacse som en trygg, stabil och långsiktig ägare och att de är stolta över att kunna hjälpa MSB stödja sitt arbete med deras nya aktivitetsbaserade arbetssätt.

Kontorsprojektet sätter igång nu i oktober och förväntas stå färdig till andra kvartalet 2018. Lokalytan är planerad om 8.500 kvadratmeter, beläget intill vattnet i Tullholmsviken i Karlstad.

Kommentera