Hyra lokal i Stockholm

Vill du hyra eller hyra ut en lokal i Stockholm? Här kan du läsa allt om marknaden för kommersiella lokaler i huvudstaden samt få ett överblick över de olika typer av lokaler såsom butik, kontor och lager. Är du intresserad av att hyra ett kontorshotell, lager eller en butik i Stockholm kan du klicka in på den specifika sidan. Vill du hyra ett kontor eller veta mer om kontorsmarknaden i Stockholm hittar du säkert det du letar efter på denna sidan.

Kontorsmarknaden i Stockholm

Många företag både små och stora väljer att etablera sig i Stockholm. I Stor Stockholm bor 2,1 miljon människor som är i ständig rörelse. Här växer det så det knakar!

Letar du efter kontor i Stockholm centrum kan det vara svårt att hitta en lokal som passar just dina kriterier. Detta beror på att andelen tomma kontorslokaler ligger idag på ca 5%. På kort sikt ser det ut att det kommer att finnas fler lediga kontor.

Prisnivån för kontorshyra i Stockholm

Nedanför hittar du en tabell med prisnivån för hyran för kontor i hela Stockholm. Kontorshyran stiger desto närmare centrum kontoret befinner sig.

Priser for kontorshyra (kr/m2/år) ca
Kontorshyran i Centrum
Kontorshyran i Stockholm
4.500
3.100
Kontorshyran i Kista 2.200

Källa: CBRE 2014

Omkostnader för att hyra kontor i Stockholm

Det är viktigt att ta hänsyn till att ovanstående priser är en indikation på grundhyran i de olika områdena runt om i Stockholm och inte de totala kostnaderna. För att ta reda på omkostnaderna för just ditt kontor är följande guide till bra hjälp. Där kan du räkna ut allt kring kontorshyran såsom administration av lokalen, installationer och interiör m.m. Klicka här.

Vad gör hyresvärden för oss hyresgäster?

Här kan du se en film om fastighetsbolaget Kungsleden där de beskriver sin arbetsdag och företaget i sin helthet.

Hitta lokal i Stockholm