Hyra Kontorslokal i Göteborg

Är du intresserad av en kontorslokal i Göteborg? Då kan det löna sig att läsa mer om kontorsmarknaden nedanför.

Göteborgsregionen ses som en av de starkaste i Sverige både vad det gäller befolkningstillväxt och ekonomisk utveckling. Det är också en av de snabbast växande regionerna i Skandinavien och har en lång historia med industri bakom sig och en djup hamn.

I Göteborgsregionen bor 950 000 människor och här finns ungefär 3 miljoner kvadratmeter kontorsyta.

Göta Älv delar staden och Göteborgs centrum ligger på den södra sidan. På Norra Älvstranden finns staden nyaste kontor och stora byggnader. Här har många företag nyligen slagit sig ner. Det förväntas byggas ca 130 000 m2 kontorsyta mellan 2014-2016.

Kontor med vacker utsikt i centrala Göteborg

Prisnivån för kontorshyra i Göteborg

PRISER FOR KONTORSHYRA (KR/M2/ÅR) CA
Göteborgs Centrum
Gårda
2.700
2.250
Lindholmen 2.050

Källa: CBRE 2014

Andelen tomma kontor i Göteborg har minskat under de senaste åren från ca 10% till ca 5%.

Totalkostnad för att hyra kontor i Göteborg

Det är viktigt att notera att ovanstående priser bara är för själva hyran av kontorslokaler och inte avspeglar de totala kostnaderna för att ha en kontorslokal i Göteborg. Vi rekommenderar att du själv räknar ut dem via får guide ”Omkostnader för att hyra kontor”.

Kontor i ett kontorshotell i Göteborg?

Kontorslokaler behöver inte nödvändgtvis passa alla företag och därför finns det ett mycket bra alternativ till de klassiska kontorsmiljön, nämligen kontorshotell. Att hyra kontorsrum i ett kontorshotell kan låta som en dyr investering men så är det inte alltid. Det finns många fördelar med att hyra in sig i ett kontorshotell såsom bekvämlighet. Det är enkelt att hyra ett kontorsrum då man hyr sin del av kontorshotellet men får tillgång till en rad olika tjänster och områden. Dessutom slipper företagen tänka på möblering och inköp av material då kontorshotellet erbjuder oftast den service.

Låter detta intressant? Då hänvisar vi er till allakontorshotell.se som hyr ut företagshotell och kontorshotell i Göteborg och i hela Sverige.

Kontorshotell i Göteborg

Vill du veta mer om Göteborg?

Nedanför visas en kort film om Göteborg som kommunen har skapat. Den berättar kort och koncist om stadens långa historia. En mycket trevlig och mysig film om Göteborgare och deras stad.

Hitta lokal i Göteborg