Sturekvarteret ska förnyas på ett sätt som ändå bevarar dess Stockholmkaraktär menar projektutförarna av miljonprojektet som också ska komma med nya lokaler för nöjesliv i centrum.

90 % av Sturekvarteret ska få nya fasader medan även inre renovationer ska ske.

Sturekvarteret står inför en nyrenovering på 5 miljoner, menar Fastighetsnytt. Projektet har mött mycket motstånd då det handlar om ett så centralt byggprojekt som kunde påverka tiotusentals stockholmares vardag negativt. Dock så är projektet ännu i ett väldigt tidigt skede och ingen egentlig detaljplan har satts på plats. Ifall projektet bli godkänt kommer byggnadsprojektet att utsträcka sig till 2025, och utföras i två olika skeden.

Renoveringen ska först koncentrera sig på att förnya husfasaderna i gammal Stockholm anda. Flesta byggnader kommer ytterligare bli förnyade inifrån med nya mer fungerande strukturer. Bara två byggnader ska totalrivas. Det handlar om ett kontorshotell på Humlegårdsgatan samt ett garage på Grev Turegatan. Utöver ett antal renoveringar kommer även Sturekvarteret att piffas upp med ett nytt hotell, nya restauranger med terrasser samt barer. Dock är det fastslaget att ifall en renovering blir angelägen, skall Sturebadet, Sturecompagniet samt Sturehof förbli öppna under hela byggprocessen.

Det är Abu Dhabi Investment Authority, ADIA, en statlig investeringsfond som ytterst kontrolleras av president Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan i Förenade Arabemiraten som agerat ägare för Sturegallerian 2006 som står bakom storrenoveringarna.

Kommentera