Kontorsmarknaden i Stockholm

Stockholms kontorsmarknad är präglad av lågt utbud och hög efterfrågan. Huvudstadens kontor är populära. Under de senaste åren har efterfrågan varit hög och utbudet har inte lyckats hänga med och matcha. Nyproduktionen har varit låg och likaså vakansgraden (den totala ytan outhyrda lokaler i procent av total uthyrningsbar yta). Att vakansgraden är låg indikerar oftast att marknaden är het, vilket stämmer mycket väl för Stockholm. Detta kan medföra svårigheter för nya företag att hitta lämpliga lokaler, och även för omflyttningar av etablerade företag. Dock ska man inte låta detta hindra en. Stockholm är attraktivt av en anledning!

Vart du än är intresserad av att leta kontor kommer du med största sannolikhet ha nära till vatten eller grönt. Och om fallet inte är så, kan du enkelt ta dig runt om i staden tack vare Stockholms väl-utvecklade kommunala transportmedel. Och att spendera tid på tunnelbanan behöver i just detta fall inte heller vara något dåligt då Stockholms tunnelbana har blivit benämnt som ”the world’s longest art gallery”. Detta då 90 st av de 100 stationerna som ingår i nätverket är smyckade med skulpturer, mosaik, målningar, ingravingar och andra installationer gjorda utav över 150 olika konstnärer.

Trots att efterfrågan är hög finns det fortfarande goda möjligheter att hitta fina kontor. Speciellt om man har i åtanke att ytter-Stockholm och Stockholms förorter är områden som blir allt mer attraktiva och expanderar kraftigt.

Kontor på Grev Turegatan i centrala Stockholm

 

Hitta kontorslokal i Stockholm