Malmös utbud av kontor

Malmö är Sveriges tredje största stad och samtidigt Skånes huvudstad. Staden utgör ihop med Köpenhamn den populära Öresundsregionen. Denna region räknads som det mest tätbefolkade området i hela Skandinavien och har blivit en populär plats för såväl boende som företagande och kontor. Malmö ligger i södra Sverige, precis vid Öresundsbron och ett stenkast från Köpenhamn. Staden är räknad som en Global stad, och befinner sig på femte plats i Skandinavien just på grund av det strategiska läget. Staden delas upp i 2 olika delar, Malmö kommun och Malmö Stad. Fördelarna med att ha kontor i Malmö är stora; lägre priser än Stockholm och Köpenhamn, nära till allt, hamnen, Öredsundsbron och redan etablerade viktiga företag med industri eller kontor.

Malmö lockar många företag att öppna kontor

I Stormalmö räknas följande städer in; Lund, Trelleborg, Lomma och Svedala in, med nästan 700 000 invånare. Endast Malmö stad har ca. 300 000 invånare och är hem åt många företag med såväl indusri eller kontor. Kontorslokalerna i Malmö är väldigt populära eftersom de är så pass nära Köpenhamn. Det tar endast 45 minuter att ta sig från Malmö till Köpenhamn. De flesta lokalerna ligger antingen centralt eller i de centrala områdena. Den nybyggda Dockan, nära Malmö Centralstation är väldigt populär för kontorslokaler.

Malmö har många kontor i Industriområdena

De populäraste industriområdena i Malmö är Fredriksberg, Jägersro, Fosieby och Elisedal. Största industriområdet är Fosieby. Det finns ca 300 företag med industri och kontor i Fosieby. I industriområdet finns både stora och mindre företag. Fosie industriby är populär för företag och kontor eftersom läget är strategiskt, nära till både Inre och Yttre ringvägen. Exempel på företag med industri eller kontorslokaler inom Fosie industriområde är Schenker, Fiedler, Rexam och Beverage Can & Lundgren. I Fosie finns även en rad banker med kontor, exempelvis Handelsbanken.

Största företagen med kontor i Malmö:

  1. Skanska Sverige AB
  2. Academic Work Sweden AB
  3. Sydsvenska Dagbladets AB
  4. Assistansia AB
  5. Coop Butiker & Stormarknader AB
  6. Cybercom Sweden South AB
  7. Malmö Kyrkliga Samfällighet
  8. Nordea Bank AB
  9. One Cc AB
  10. Praktikertjänst AB

Ekonomin växer, fler företag öppnar nya kontor

Att många företag väljer att etablera sina kontor i Malmö har många faktorer bakom sig. En del av anledningarna är Köpenhamn, Öresundsbron, de goda kommunikationerna; hamnen, kollektivtrafiken, nära till Malmö Airport, bra motorvägar in mot Sverige samt direkt ut på Öresundsbron. Priserna för att hyra kontor i Malmö är lägre än Köpenhamn och ett bra alternativ är även att hyra kontor i Burlöv, Lomma eller andra ställen. Malmö är i en växande fas och det öppnas upp ca. sju nya kontor i Malmö per dag, vilket är en enorm tillväxt.

Malmö i konstant expansion med nya kontor och företag

Malmös ekonomi och företagande växer konstant, allt fler företag väljer att etablera sina kontor i Malmötrakterna. Vad som talar för Malmö som en idealisk plats för ett kontor, det faktum att Malmö är en Global stad, även att Malmö är en multikulturell stad, det tätbefolkade området som staden befinner sig i och det redan etablerade näringslivet som har stora perspektiv. Köpkraften är stor och möjligheterna är onändliga. Utbudet av kontorslokaler är brett och man kan alltid hitta en lokal som faller inom budget ramarna.

Hitta kontorslokaler i Malmö