Vad är egentligen ett kontorshotell?

Ett kontorshotell hyr ut kontorsplatser, kontorsrum, eller hela kontorsplan till företag. Som hyresgäst blir man erbjuden allt som ett företag kan tänkas behöva. Det fungerar som en service då man betalar ett fast pris varje månad för allt som ingår  – precis som ett hotell.

Hur ser ett kontorshotell ut?

I denna film visas ett klassiskt exempel på de saker som kontorshotell vanligtvis erbjuder sina hyresgäster. Just detta kontorshotellet ligger i Malmö och heter Triangelns Kontorshotell.

Varför ska jag välja kontorshotell framför ett traditionellt kontor?

Flexibelt

De flesta som väljer att hyra en arbetsplats eller ett helt kontor i ett kontorshotell gör så för flexibilitetens skull. På kontorshotell är det enkelt från den dagen du flyttar in till den dagen du flyttar ut. Detta beror på att som hyresgäst på ett kontorshotell kan du börja med att hyra en enkel arbetsplats och från en dag till en annan expandera till ett eller flera kontorsrum. På samma sätt kan du alltid skära ner på kostnaderna och minska som företag om det krävs.

Enkelt

Dessutom är det enkelt att hyra in sig i ett kontorshotell. Hyresgäster har möjlighet att teckna avtal från en dag, vecka, månad, år eller längre. Om inte det vore enkelt nog kan hyresgästen själv välja vad som ska ingå i avtalet. Här har hyresgästen möjlighet att välja t.ex. ett möblerat framför ett omöblerat kontorsrum. Allt är redan klart innan du ens har flyttat in i kontorshotellet. På ett traditionellt kontor behöver du själv sörja efter el, vatten, möblering, internet mm. men allt sådant slipper du på ett kontorshotell.

Representativt

Kontorshotell är oftast belägna på mycket representativa adresser. Därmed kan du som enmansföretagare hyra ett kontorsrum på ett mycket centralt och prestigefullt läge utan att betala en hel förmögenhet. Många internationella företag väljer att hyra ett kontorshotell just för att det är enkelt, flexibelt och för att de får tillgång till representativa adresser över hela världen. Flertalet företag väljer även att hyra ett virtuellt kontor i stället för en fysisk arbetsplats. Läs mer om fördelarna med ett virtuellt kontor här.

Hitta ett kontorshotell här