Är du intresserad av att hyra en lager- och logistiklokal?

Förslag på industrilokaler i Stockholm

Här kan du läsa allt om produktions-, lager-, logistik- och industrilokaler. Du bildar enkelt och snabbt en uppfattning över hur stort lageret ska vara och i vilket område du helst vill att lagerlokalen ska ligga. Dessutom kan du lära känna fördelarna och nackdelarna med lagerlokaler. Här hittar du säkert ditt nästa lager.

Vad behöver jag tänka på när jag ska hyra ett lager?

Typ av lokal

Först och främst är det viktigt att ta reda på vilken typ av lokal som bäst passar din verksamhet. Är du en student som ska flytta in i en ny lägenhet och behöver lite förvaringsmöjligheter är ett förråd mest lämplig. Om du arbetar för ett internationellt företag som behöver en stor lokal för tillverkning och produktion är en industri- och/eller produktionslokal mest lämplig. Som du kan se är det viktigt att undersöka företagets verksamhet för att kunna bedömma vilken typ av lokal som passar bäst.

 

 

 

 

I vilket område ska min lagerlokal vara?

Nu vet du på ett ungefär vilken typ av lokal du letar efter men var ska den ligga? Oftast finns de flesta förråd, verkstäder och dylikt utanför stadens centrum. Dessa typer av lagerlokaler kan finnas hos stora företag såsom Shurgard som erbjuder förråd i diverse storlekar. Om ditt företag letar efter en större produktionslokal kommer de troligtvis ligga i ett av industriområdena runt om staden. Här kan det vara en bra idé att lära känna områdena mer i detalj. Du kan säkert bilda dig en uppfatning av området genom att söka på internet men det är alltid en bra idé att besöka området och ta reda på om det är det rätta område för just ditt lager.

 

 

 

 

Tillträde och Säkerhet

Rätt typ av lokal i rätt område. Bra jobbat! Är du klar nu? Nej, inte riktigt än. Nu saknar du detaljerna såväl de mindre som de mer viktiga. Innan du skriver på ett kontrakt är det viktigt att få svar på några essentiella frågor. Hur kommer jag åt mitt förråd? När kan jag komma åt mitt lager? Är lagerlokalen larmad? Finns det andra företag som hyr ett lager i fastigheten? Kan andra komma åt min lagerlokal? Dessa frågor varierar från ställe till ställe men de viktigaste är att lagerlokalerna är larmade. Säkerhet är en prioritering.

Hyresavtal

Nu har du hittat rätt lokal, i rätt område med hög säkerhet. Nu är det dags att skriva på ett hyresavtal. Kom ihåg att ta reda på om hyresvärden har några särskilda krav. Läs igenom kontraktet noggrant. Se efter vilka möjligheter du har för att expandera eller minska utrymme genom att flytta till en annan lagerlokal. I kontaktet ingår det ofta uppsägningstid som kan vara bra att hålla ett öga på. Se efter om det är något i kontraktet som du vill ändra eller ta bort samt om det är en särskild punkt som du vill lägga till.

 

Vill du ha hjälp att hitta ditt lager?

Det är mycket att hålla reda på när man ska hyra en lagerlokal. Ibland har man helt enkelt inte tid att lägga ner på något sådant. Låt oss göra jobbet! Vi kan se till att du hyr rätt typ av lokal i rätt område. Dessutom ser vi till att hyreskontaktet stämmer överens med era önskemål.

Hitta lager- och logistiklokaler i Sverige