Det är många saker man ska sätta sig in i när man är man ska hitta ett nytt kontor att hyra.  En av dessa många saker att hålla ordning på är behovet av yta. Kanske är det också en av de viktigaste saker att förhålla sig till när man ska flytta till ett nytt kontor?

Ytbehov

Först och främst kan det vara bra att se över sina egna behov av yta. Här finns ingen generell rekommendation, då det beror helt på hur ni kommer att sitta och beror också på verksamheten. Minsta möjliga rekommendation är dock vanligtvis 8-10 m² per person för kontorsrum för en person, samt minst 15 m² för två personer. För öppna kontorlandskap är rekommendationen att hyra kontorslokal med minst ca 15-20 m² per person. Då inräknas också andra utrymmen som mötesrum, samtalsrum, förråd, arkiv samt biytor som trappor och entré, korridorer, kapprum, matrum, städrum, toaletter mm. Minimum rekommendationen på 15-20 m² kan dock tillämpas på så väl rumsindelat kontor, så kallat ”cellkontor” som kontorslandskap eller ”öppen planlösning”.

Hitta kontorslokal

Ibland kan det vara svårt att veta vart man ska börja. Kanske känner man inte till vilka fastighetsbolag som erbjuder lediga lokaler för tillfället. Då kan det vara en idé när man ska hyra kontorslokal, att vända sig till en portal som samlar lediga lokaler från flera uthyrare på ett och samma ställe. En portal som gör detta på ett föredömligt sätt är Lokalbasen.se. Här kan man hyra kontorlokaler i alla möjliga storlekar, i vart fall i Sveriges större städer. På sistone har även mindre orter börjat dyka upp och utgör således ett bra komplement till de många gånger populära lokalerna i våra storstäder. De flesta söker dock lokaler i sitt eget närområde, då företaget ofta har en klar lokal förankring. Genom att följa länken nedan kan du snabbt få en överblick över lediga kontorslokaler i Sverige.

» Hitta kontorslokaler i Sverige