Vill du hyra en butikslokal i Göteborg?

Göteborg har stora shoppingsmöjligheter i många områden för alla moden och trender. I Göteborg hittar du allt från småbutiker till stora varhus och internationella kedjor. Här kan du upptäcka nya lokala designers och välja bland stora välkända varumärken. Ta en promenad längs Göteborgs paradgata, Avenyn, och hitta allt från fina restauranger till bra shopping och nattliv. Eller vill du hellre kunna spendera en hel dag på shopping med goda fikamöjligheter i Haga. Kanske passar det bättre att besöka innerstans trendigaste kvarter, Magasinsgatan, för att hitta de nya och moderna designers. Efter en lång dag full av shopping kan det vara skönt att koppla av på en mysig café eller på en trevlig restaurang. Då ska besöka Linné som präglas för caféer och restauranger.

Konst i Vasastan

Vasastan är ett av Göteborgs mest kända område inom konstvärlden. Här ligger även Handelshögskolan och Göteborgs Universitet. I Vasastan finns det många studenter och flertalet caféer, butiker och restauranger. Vasastan präglas framförallt för sina konstgallerior. Ska du öppna en butik inom konstverksamhet passar Vasastan alldeles utmärkt.

Butikslivet i Innerstaden

Innerstaden är området inom vallgraven och präglas för, som alla storstäder, sina goda shoppingsmöjligheter. Här kan du shoppa i en av Göteborgs äldsta bevarade fastigheter, Kronhuset, från 1654, nämligen på Nordstan. Från Nordstan leder tre stycken shoppinggator upp till Magasingatan. De första två gågator erbjuder en bra blandning av svenska varumärken som Filippa K och Tiger of Sweden, och flera mindre charmiga småbutiker.

Den tredje gågatan, Viktoriapassagen, ligger mellan Vallgatan och Södra Larmgatan och är en liten ”hemlig” oas som doftar kaffe och chokladpraliner. Här ligger nämligen Matteos originalkafé och Flickorna Kanolds pralinbutik. Är det dags för lunch finns det goda möjligheter i Saluhallen, Kungstorget och de häftiga foodtrucks vid Magasingatan.

Kort film om Göteborgs varierade butiksmiljö

Filmen visar hur nyanserad Göteborgs shoppingsmöjligheter verkligen är. Här kan du hitta små okända lokala designers, stora internationella varumärken och allt däremellan. Promenera längs Avenyn, shoppa på Nordstan eller njut av fikan på en av Hagas mysiga caféer. I Göteborg hittar du det du letar efter.

Tre populära butikslokaler i Göteborg

Nedanför kan du se tre stycken av Göteborgs mest eftertraktade butikslokaler. Där beskrivs vilket område, hur stor butiken är med fler detaljer.

Ljus butik i centrala Vasastan

  På Engelbrektsgatan ligger en av Göteborgs mest populära butikslokaler. Butiken är ca 100 kvadratmeter och har en hel fönsterrad ut mot gatan. Något som förklarar butikens utmärkta skyltläge. Runt om hörnet ligger ett torg med uteserveringar. Dessutom nås Avenyn och Heden på en kort promenad. Dess centrala läge ger väg till de bästa kommunikationsmöjligheterna via spårvagn, buss, bil mfl.

Flexibel butikslokal vid Masthuggstorget

Denna butik är idag indelad i två plan men kan anpassas helt efter behov. Butikslokalen ligger vid Masthuggstorget med närhet till knytpunkten för kollektivtrafiken, Järntorget. Det finns gott om parkeringsmöjligheter och butiken nås enkelt med bil via Götaleden.

 

 

Hitta butikslokaler i Göteborg