Vill du hyra en butik i Stockholm?

Stockholm har Sverigest högsta hyror för kontor såväl som butiker. En butikslokal i Stockholm, främst i hjärtat av Stockholm, kan hyran för en butik kosta över 15 000 kr per kvadratmeter. Hyrorna blir lägre desto längre bort från centrum butiken befinner sig. Stockholms gränsande områden såsom Solna, Sundbyberg och Sollentuna har betydligt lägre hyror och ser allt fler butiker uthyrda. Det har blivit något av en trend att flytta ut från centrum till kransområdena för att skära ner på kostnaderna. Något flertalet större företag har gjort t.ex. Swedbank som har flyttat ut till Sundbyberg.

Mall of Scandinavia — Nytt shopping center i Solna

Mall of Scandinavia

I Solna byggs ett helt nytt shopping center, nämligen Mall of Scandinavia. Shopping centret ägs av Unibail-Rodamco och invigs 12 november 2015. Unibail-Rodamco är Europas ledande börsnoterade företag inom kommersiella fastigheter och äger bland annat Nacka Forum, Täby Centrum och Solna Centrum. Mall of Scandinavia planeras att vara ett exklusivt shopping center med 4 stjärnor och certifieras enligt den globala miljö- och hållbarhetsstandarden BREEAM. Shopping centret har givits Excellent som betyg i designfasen. Det är ett av de få shopping center i Europa med en sådan hög certifiering. Mall of Scandinavias butiker kommer att variera väldigt från stora välkända varumärken till häftiga pop-ups.

Butiksmarknaden i Stockholm

I tabellen nedanför beskrivs pris för hyrorna för butiker i Stor Stockholms områden. Idagsläget befinner de stora företagen sig kvar i centrum men de planerar att flytta ut till områdena runt om Stor Stockholm vilket kommer troligtvis resultera i ca 200 000 lediga kvadratmeter i centrum. Det betyder inte att alla flyr centrum då till exempel Mood-gallerian invigdes i mars 2012 i centrala Stockholm.

Läge Hyra kr/m²/år
Centrum 6 500 – 16 000
Närgränsande områden 3 000 – 9 000
Yttre områden 1 450 – 2 700

Källa: NAI Svefa

Hitta butikslokaler i Stockholm